Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Aktuellt: Februari 2021

Nyheter

 • Det naturliga kontraktets arkiv

  Jämtland Med residensprojektet Det naturliga kontraktetsträvar Konstfrämjandet Jämtland efter att omformulera vårt förhållande till landskapet genom nya platsspecifika konstnärliga och naturvetenskapliga metoder. Nu lanseras Det naturliga kontraktets arkiv.

  Läs mer
 • Symposium om konst och omsorg

  Skåne Nu bjuder Konstfrämjandet Skåne in till ett symposium om hälsa, konst och kultur den 3 mars. Symposiet är en del av samverkansprojektet Skåneleden Konst – In motion och pågår mellan 13-15 via zoom.

  Läs mer
 • Meeting of Minds

  Värmland Nu öppnar utställningen Meeting of minds i vårt utställningsfönster. Medverkar gör Eden Mengisteab, Filippa Arrias, Helene Karlsson, Nisrine Boukhari, Sandi Hilal, Sara Falkstad.

  Läs mer
 • Med önskan om ett annat samtal

  Stockholm De senaste veckorna har vi följt diskussionen om Konstfack som uppstått med anledning av en professors tendentiösa läsning av Brown Islands handbok i allmänhet och texten ”Floating in the White sea – A foray into the contemporary art institution” i synnerhet. Vi längtar efter samtal utan raljanta och kränkta tonlägen.

  Läs mer
 • En konsthall i skogens kant

  Västmanland Konstnärerna Malin Lobell, Åsa Norman och Jenny Berntsson har under veckan startat upp arbetet inför sommarens publika program för en Konsthall i skogens kant genom en två dagar lång workshop. Följ arbetet här och på skogenmellanoss.se

  Läs mer
 • Skogstorg – Bokcirkel

  Inom projektet Skogen mellan oss genomförs flera Skogstorg, som lyfter diskussioner och samtal som berör konst och landsbygd. Nu bjuder vi in till ett av dessa samtal och det fungerar ungefär som ett digitalt fikarum. Bokcirkeln sträcker sig över hela projektåret och lämnar utrymme för samtal om konst, kultur, skogsbruk och politik.

  Läs mer