Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Aktuellt: September 2021

Nyheter

Årsmötet 8 september

Onsdagen den 8 september genomförde Konstfrämjandet Sörmland sitt årsmöte. Årsmötet genomfördes senare än normalt pga. den pågående coronapandemin.

Mötet genomfördes i lokaler som EKA-knivar förfogar över på Kungsgatan 92 i Eskilstuna.

Utställning med Sara Nordgren

Sara Nordgren, född 1977, är textilkonstnär och grafisk designer på Samano Form.

Född och uppvuxen i Kalix, numer bosatt i Mariefred.

Som konstnär har Sara en stark känsla för möjligheter och med materialet. Konsten kännetecknas av poesi och noggrannhet i uttrycket, materialet och innehållet.

 • Hela länets konstliv engageras när Y-salong byter namn till Triennalen

  Västernorrland Triennalen är det nya namnet på det som tidigare varit känt som Y-salong, en återkommande konsthändelse på Västernorrlands Museum. Den stora nyheten att utställningen nu expanderar till hela länet. Björn Norberg har utsetts till curator för den första upplagan och inom kort kommer arbetet med med att kontakta konstnärer att inledas.

  Läs mer
 • Folkfronternas estetik: Preliminära slutsatser av ett forskningsprojekt

  Stockholm Välkommen till en heldag med föreställningar, läsningar, mikroutställningar, presentationer, diskussioner och festligheter arrangerade av den oberoende forskningsgruppen Agentur, Hägerstensåsens medborgarhus och Konstfrämjandet Stockholm på Hägerstensåsens medborgarhus lördag den 9 oktober, från kl. 12 till sent. Alla är välkomna!

  Läs mer
 • UNDER

  Uppland UNDER är en platsspecifik, soldriven ljudinstallation skapad utifrån konstnären Jenny Sunessons personliga undersökning av naturområdet Florarna. Verket installeras vid två tillfällen.

  25–26 september vandring med övernattning och visning av verket

  3 oktober kl 12.00 och kl 15.00 visning av verket

  Läs mer
 • MIASMA / Theresé Olsson

  Värmland

  Läs mer
 • Föreläsning: Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern

  Stockholm Som en del av kursen ”Medborgarhus och andra former för gemenskap” som vi organiserar tillsammans med Konstfack och Konstfrämjandet Stockholm presenterar vi föreläsningen Kulturhuset och utställningen i reproduktionsåldern med forskaren Kim West.

  Läs mer
 • Invigning av Carola Grahns offentliga gestaltning NÅEJTIEN NJALLA

  Västerbotten Den 20 augusti invigdes Carola Grahns offentliga konstnärliga gestaltning NÅEJTIEN NJALLA / NÅJDENS NJALLA vid Björnstenen i Tärnaby. Verket har gjorts i samarbete med Tore Grahn och Göte Grahn på uppdrag av Storumans kommun.

  Läs mer