Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Aktuellt: December 2021

Nyheter

 • Christina Ekelund och Erik Torstensson vernissage, samtal, performance

  Värmland We don't measure - nornorna redux, the space tour

  Läs mer
 • Utställning: Nina Edling

  Bergslagen Virvlande stormar i ens inre. En tyngd på bröstet och ett dån inom mig. Frossar och förtär känslornas egg. Aldrig lär jag mig och aldrig står jag stadigt. En utställning om en bräcklig kapten på en ranglig båt.

  Läs mer
 • Populister påstå sig gå ”folkets” ärenden

  Konstfrämjandet Förra månaden skrev Håkan Boström en ledartext i Göteborgs-Posten om hur en liten “konstelit” mobiliserar för att tvinga på folket offentlig konst som folket inte vill ha. För de flesta kulturskapare är den här sortens påståenden välbekanta. Du själv som kulturskapare räknas inte in i “folket” och ens kulturuttryck definieras som en avvikelse.

  Läs mer
 • Årskrönika och julhälsningar i konstens namn

  Det är årets sista nyhetsbrev så vi vill ta tillfället i akt och summera Konstfrämjandets 2021 som nu går mot sitt slut. Precis som för alla andra blev det ett år som började i mörker, som gick över i ljusare tider, ett öppnare kulturklimat med kära återseenden och nya konstupplevelser.

  Läs mer
 • Berättelser om KLIMATET

  Värmland Det som kommer att vara den bärande delen i utställningen är en ”konversationsduk”  där vi bjuder in grupper som kommer att samtala och brodera under en stund i utställningsrummet.

  Läs mer
 • ”Konsten får aldrig användas i politikens tjänst”

  Konstfrämjandet Replik. Den 19.11 publicerades en ledare i Göteborgs-Posten med ett budskap vars innebörd det finns anledning att oroa sig för. Konstens Kommunikationsbyrå svarar.

  Läs mer