Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Anna Berglind

Wish I was here

Nästkommande gäst i galleriet blir Anna Berglind. Hon blir ett annorlunda inslag i vår repertoar då hon jobbar mer med samtidskonst, installationer och konceptuell design än de lite mer traditionella metoder vi brukar se i galleriet.

 

Anna Berglind, konstnär med lång erfarenhet av gestaltning av offentlig miljö, utställningar och performativa verk. Ljus och mörker är centralt i hennes konstnärskap. Hon arbetar tvärmedialt med bland annat videoverk, glas, skulptur och ljusinstallationer. Då hon arbetar med gestaltning i det offentliga rummet rör det sig ofta om relationen mellan ljus och mörker – minne och glömska. Hennes drivkraft är att skapa tillfällen som inspirerar till återkoppling mellan sensorik och intellekt, situationer som väcker frågor kring relationen mellan kropp och rum, självuppfattning, sociala koder och samspel.

 

I mer än 15 års tid har hon arbetat med ljus som konstnärligt medel och uttryck. Dels rent praktiskt /tekniskt med ljusmodellering, skulptur, video och foto och i samarbete med ljus och ljudtekniker, med musiker, fotografer, forskare inom området.

 

Med i utställningen finns även ett specialkomponerat stycke av Rikard Vilhelm Lindell

 

I anslutning till utställningen kommer en skulptur placeras i Eskilstunaån.

 


 

OBS! Utställningen cirkulerar mycket kring ljus och mörker och kontrasterna däremellan, så räkna med att galleriet kommer att se mer nedsläckt ut än vanligt i oktober. Men oroa er inte. Vi har öppet precis som vanligt ändå.  

  • Konstfrämjandet SörmlandVerkstadsgatan 8
  • 7 oktober - 26 oktoberVernissage 11:00 - 16:00
  • Extern länk