Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Marie-Louise Wallén Larsson ”ORKA VÅGA” — Utställningsperiod: 11-30 januari.

Konstfrämjandet Eskilstuna visar några av Marie-Louises senaste konstverk på temat ”Orka Våga”

Marie-Louise har varit verksam som konstnär sedan 1976  då hon gick ut Konstfack-avd. Bild och miljö.

Hon har arbetat som scenograf vid ett flertal teatrar i Sverige och Finland, producent för olika konstprojekt, projektledare, curator och konstkonsulent i Västmanland.

Hon har haft flera utsmyckningsuppdrag och ett flertal konstutställningar.

Marie-Louise arbetade som scenograf, utställningsproducent på barnkulturcentrum i Eskilstuna under fem år i slutet på 1990-talet.

Välkommen till Konstfrämjandet Sörmland, Eskilstuna årtiondets första utställning av Marie-Louise Wallén Larsson ”ORKA VÅGA”.

Framträdande under vernissagen med trubaduren Nicklas Wallén som spelar ryska ballader. Han är slavist och översättare från Malmö. Har studerat ryska språket i Vitryssland och Ryssland. Han har tidigare framfört sina tolkningar tillsammans med bland andra Jan Hammarlund. Under vernissagen framför han ryska ballader i egna översättningar.

Han har rötter i skånsk musikalisk underground och har fördjupat sig i sovjetisk och post-sovjetisk alternativmusik från Azerbajdzjan ,Belarus, Ryssland och Georgien genom studier och resor.

Detta vill ni inte missa! Så kom in och lyssna och titta på Marie-Louises konst samtidigt. Varmt välkomna!

  • Konstfrämjandet SörmlandVerkstadsgatan 8
  • 11-30 januari 2020. Vernissage lördag 11 januari 11-16.00 i konstnärens närvaro. Det blir framträdande under vernissagen med trubaduren Nicklas Wallén som spelar ryska ballader, Han sjunger12.30,13.30.14.30 och 15.30tisdag-fredag 11-16.00 lördag 11-14.00
  • Fri entré