Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Martti Valkonen & Pirjo Haurinen

Vår natur / Luontomme

När vi har beundrat färdigt Anna Berlinds konst får vi besök från vår granne på andra sidan Östersjön: Finland. Den målande duon Martti Valkonen och Pirjo Haurinen gästar under november månad med sin färgstarka konst. Det här blir den sista av tre utställningar galleriet i år med finsk anknytning i anslutning med Finlands firande av 100 år som självständig stat.

 

Utställningen är också en del av konstnärernas Sverigeturné av samma anledning, för vilket de har fått stöd av Sverigefinska Kulturföreningen och Eskilstuna Kommun.

 

Martti jobbar som intendent på Metsolan Gallery i Uleåborg. Sedan sin konstnärliga utbildning, bland annat på Uleåborgs universitet, har Martti hunnit med ett flertal utställningar runtom i Finland. Några utställningar utomlands i Sverige och Danmark har det också blivit. Marttis konst är färgstark och abstrakt med innehåll av figurer och genometriska former. Hans starka penseldrag kommer oundvikligen att lämna ett starkt intryck.

 

Kollegan Pirjo har också hunnit med en hel del utställningar i både hemlandet och utomlands i Sverige och Danmark. Hon har många undervisningsuppdrag inom konst och kultur och har fått flera stipendier. Pirjos konst är lite mer figurativ med mildare färgbruk men hon drar sig inte heller för att göra ett och ett annat abstrakt motiv. Naturen dominerar med djur- och växtliv och vackra finska vyer.

 

Trubadur/Musiker Göran Fagerholm underhåller med musik på vernissagedagen klockan 13:00.

 


 

På grund av att det pågår bygge av nytt parkeringshus i området råder vi våra besökare med bil att planera ert parkerande väl. Det finns en tillfällig parkeringsplats i hörnet mellan Munktellsgatan och Knut Hellbergsgatan.

  • Konstfrämjandet SörmlandVerkstadsgatan 8
  • 28 oktober till 23 novemberVernissage 11:00 - 16:00