Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Hösten 2017

Kort information om höstprogrammet 2017

19 augusti – 7 september. Efter semestern inleder vi den nya säsongen med Lennart Ström, medskapare av Konstnärsakademin i Strängnäs och Svenska Eldskulptörsförbundet. Till galleriet blir det dock nog mer måleri och grafik än eld.

 

9 september – 5 oktober. Härnäst får vi ryskt besök i form av Elena Kiseleva. Denna beresta och väl erfarna konstnär har varit aktiv sedan 80-talet och ställt ut länder som Tyskland, Polen, Storbritannien, Danmark och Österrike och Sverige. Utställningen, som visas i samarbete med Gatchina-föreningen, kommer att visa exlibris i september.

 

7 oktober – 26 oktober. Anna Berglind blir ett annorlunda inslag i vår repertoar då Anna jobbar mer med samtidskonst, installationer och konceptuell design än de lite mer traditionella metoder vi brukar se i galleriet. Annas utställning kommer handla mycket om ljus och mörker, så räkna med att galleriet kommer att se mer nedsläckt ut än vanligt i oktober. Det planeras även att placera ut en installation i Eskilstunaån i samband med utställningen.

 

Mellan den 7 och 29 oktober har Sörmländsk Fotosalong sin tredje och avslutande anhalt i Eskilstuna. Konstfrämjandet Sörmland är med och arrangerar och tillhandahåller en lokal. Lokalen befinner sig på våningen ovanför Konstfrämjandets galleri. Konstfrämjandets personal visar vart du ska gå.

 

28 oktober– 23 november. De var här under hösten 2013; nu kommer de igen: det finska målarparet Pirjo Haurinen och Martti Valkonen. Den tredje och sista utställningen i år med finsk anknytning med anledning av Finlands hundraårsdag som självständig nation.

 

25 november – 30 november. Miniutställning med grafik från Konstfrämjandet Sörmlands kommissionslager. Fokus ligger på nytillskott från de senaste åren.

 

2 december – 11 januari 2018. Som alltid har vi vår alltid lika populära julutställning Konst som Klapp under december månad. Det blir många olika konstformer till julklappsvänliga priser. Mer information följer när utställningen närmar sig.