Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Utställning med Lennart Ström — Vernissage den 16 oktober

Lennarts utställning heter "Digital Pandemi". Lennart Ström har ett stort intresse av våra samhällen och dess utveckling samt deras politiska styrning.

Lennart Ström är tavelmålare och eldskulptörer. Autodidakt konstnär, född 1944 i Ludvika. Medlem i Bus. KC-mitt. Medlem i S-näs konstnärsakademi och dess första ordförande under 14 år. Medlem i Konstfabriken Strängnäs och en av initiativtagarna till dess bildande. Under 2021 erhöll vi Strängnäs kulturpris.

Konstansvarig vid genomförandet av Fogdön Provins vid tre tillfällen. En av initiativtagarna till bildandet av Svenska Eldskulptörförbundet. Vinnare av öppna franska mästerskapen i eldskulptur i Fecamp 1999 och 2000. Vinnare av Sveriges första eldskulptur tävling 1993. Vinnare av Svenskt mästerskap 1994 och 1996. Arrangör av Svenskt mästerskap och öppet europeiskt mästerskap på Gärdet i Stockholm kulturhuvudstadsåret 1998. Jury i svenskt mästerskap, nordiskt och världsmästerskap. Millenieavslutning med stor eldperformance på Medborgarplatsen i Stockholm år 2000. Ett stort antal uppvisningar i Sverige och kulturcentret Hanaholm i Finland samt i Österrike och Frankrike.

Första separatutställning 1973 på Galleriet Ugglan i Strängnäs och och en av de senare på Mälarsjukhuset Eskilstuna 2016. Konstfrämjandet Södermanland 2017, ytterligare fem utställningar i Strängnäs kommun under de senaste åren. Ett mycket stort antal grupputställningar och samlingsutställningar. Fyra grupputställningar i Frankrike, två i Paris och två i Fecamp. Två offentliga utsmyckningar i Strängnäs 2007 och 2016. Deltagit i tiotals jurybedömda utställningar med måleri, skulptur och vunnit en fototävling.

Utställningen heter ”Digital Pandemi”. Lennart har ett stort intresse av våra samhällen och dess utveckling samt deras politiska styrning.