Kulturresa till Jylland den 9 – 12 maj — med Skagen och Den Gamle By i Aarhus

Välkommen på en kulturresa till Jylland. Vi kommer att besöka Skagen och "Den Gamle By" i Aarhus.

Måndag den 9 maj (Utresedag)
Kl. 08.00 Avresa från Eskilstuna/Gästis Djurgårdsvägen
Kl. 09.15 Avresa från Katrineholm/Järnvägsstationen
Kl. 10.00 Avresa från Norrköping/Järnvägsstationen
För vidare resa till Göteborg, under resan görs stopp för möjlighet till kaffe/lunch.
(ingår ej i resans pris)
Stena Line färjan avgår från Göteborg klockan 15.45 med ankomst Fredrikshamn 19.00. Under vår båtresa intar vi gemensam middag ombord. Vid ankomsten till Fredrikshamn kör vi den korta vägen till vårt hotell Scandic Hotel The Reef i Fredrikshamn där vi ska bo i 3 nätter.

Tisdag den 10 maj (Skagen med Danmarks nordligaste udde)
Frukost på hotellet
Efter en god natts sömn kan äventyret börja. På bördiga Jylland kan man inte annat än trivas och må bra, omgiven av det danska gemytet. Här finns mycket att se och uppleva, det kommer vi att märka på vår utflykt i dag till Skagen! Det speciella ljuset, havet och naturens skönhet har länge lockat konstnärer till denna världsberömda plats. Vi åker med Sandormen ut till Grenen, Danmarks nordligaste udde, där vi får se när vågorna från Skagerrak och Kattegatt möts. En oförglömlig upplevelse! Gemensam lunch innan vi besöker Skagenmuseet här kan vi beskåda alla de konstnärer som verkat här samt en guidad rundvandring.
Åter tillbaka till vårt hotell sen eftermiddag, på kvällen gemensam middag på hotellets restaurang.

Onsdag den 11 maj (Den Gamle By)
Frukost på hotellet
I dag beger vi oss till en av Danmarks äldsta städer, Aarhus. Vi besöker Den Gamle By, ett världsberömt friluftsmuseum dit man flyttat 75 historiska hus från 1500-talet och framåt från olika platser runt om i Danmark som står under Drottningens beskydd.

Här får vi en guidad rundvandring bland bostadshus, apotek, bokhandel, posthuset och olika butiker från förr. Här blir historia till ett äventyr genom en levande bild av livet som det var en gång. Efter besöket får vi fri tid för lunch på egen hand samt att upptäcka mer av den gamla fina staden.
På kvällen gemensam middag på hotellets restaurang

Torsdag den 12 maj (Hemresa)
Frukost på hotellet
Vi packar vår buss och åker till Stena Line terminalen i Fredrikshamn för vidare båtresa mot Göteborg. Färjan avgår 13.50 med ankomst 17.20, vi reser vidare med stopp under vägen för att sträcka på benen och med möjlighet till kaffe (ingår ej i resans pris)
Beräknad återkomst till Norrköping c:a 22.00 till Katrineholm c:a 23.00 och till Eskilstuna c:a 24.00.

PRIS: 6.795:- (Enkelrumstillägg: 1.950:-)

I priset ingår: Bussresa i helturist buss, Färjeavgifter t/r, 3 nätter del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar exkl. dryck, samtliga entréer enligt program, guidningar som nämns i programmet.

O.B.S.
Priset är baserat på för dagen gällande valutakurser, varför vi reserverar oss för ev. prisändringar som ligger utanför vår kontroll så som bränsletillägg, valutaförändringar och skatter.

Anmälan sker till Kristina Eriksson på kristinaannero@gmail.com eller 070-571 79 29. Betalning sker till Resekompaniet.

Visa alla