Konstfrämjandet Sörmland

2

Konstfrämjandet Sörmland

Camilla Arvidsson — Violinist, dirigent och konstnär

I vanliga fall får vi höra hennes verk. Denna gång får vi se hennes verk. Camilla är utbildad på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö, med examen Master of Fine Art. Denna utställning innehåller höstens, 2018, oljor och akvareller samt tryck som Camilla gjort på Grafikens Hus i Mariefred.

Hon arbetade några år som violinist och altviolinist i Helsingborgs Symfoniorkester och kom 1987 till nuvarande Scenkonst Sörmland där hon fortfarande är anställd som musiker. Hon arbetar i många olika sammanhang såsom orkester, kammarmusik, musikteater och som scenisk musiker. I den egna frilansgruppen Camilla Arvidsson Ensemble arbetar hon fram temaproduktioner. Som dirigent har hon verkat i 30-talet år både med körer och orkestrar.

 

Sedan 11 år som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Katrineholms Symfoniorkester, i 10 år för Strängnäs Orkesterförening och 6 år för Cellobron m.fl. Repertoarkännedomen är stor med allt från tidig till nyskriven musik, symfonier och folkmusik, vokalt och instrumentalt.

 

Verk för solister, kör och orkester som hon har dirigerat den senaste tiden är Händels Messias, Beethovens 9:e symfoni, Carmina Burana av Carl Orff och Skapelsen av Haydn.Camilla var med 1984 och startade, och är fortfarandemed och driver Lyckå Kammarmusik Festival. Hon skriver musik och verkar även som pedagog. Är just nu ute på turné med Camilla med vänner där hon, förutom att spela violin, sjunger visor och jazzstandards.

 

Camilla hade sin första separatutställning i Malmö 1982. Därefter har hon ställt ut flertalet gånger i Strängnäs, samt i Enköping, Karlskrona, Katrineholm och nu för andra gången i Eskilstuna. Camilla har också ägnat sig åt silversmide och sedan några år även glaskonst.

 

Kom och se Camillas utställning mellan 10 och 29 november. Vernissage lördagen den 10 november 2018, kl. 11:00 – 16:00.

  • Konstfrämjandet SörmlandVerkstadsgatan 8
  • 10/11–29/1111.00–16.00
  • Fri entré